NU: Harm van der Zeeuw - keramist pur sang

harm-vd-zeeuw 

In galerie de Kunstvloer bent u van 26 november tot en met 7 januari 2017 van harte welkom om de expositie van...

                                           Harm van der Zeeuw  ...te bewonderen.

Van der Zeeuw is een zeer begaafd keramist. Zijn werken blinken uit in fantasie waarop ieder zijn eigen beleving kan projecteren. Vaak met een knipoog, altijd met veel ruimte voor creativiteit en oog voor detail. Wat u ziet, ziet een ander niet, en wat u niet ziet, vertelt een ander u wel. Een wereld op zich, heel even los van de realiteit...

Wees welkom, in Galerie de Kunstvloer!

 

 

Beste kunstvrienden en vriendinnen.

Ten eerste wil ik jullie een gelukkig en gezond 2016 toe wensen!

Galerie De Kunstvloer start dit nieuwe kunstjaar met een bijzondere expositie:

De Stilte Voorbij...

Een expositie met schilderijen van Angret Meij. Meij studeerde kunsten in Amsterdam en Genk.

In haar werk staat stilte centraal

Leegte, ruimte, niets...

Thema's die steeds terugkeren in haar werk. Telkens weer in een andere vorm gegoten.
Wat betekent leegte? Wat doet het met je? Totale leegte kan beangstigend voelen, of juist heel bevrijdend.
Haar werk vertelt daarnaast een persoonlijk verhaal. Achter elke afbeelding schuilt een diepere laag.
De letterlijke leegte in het werk, geeft betekenis aan stilte, je kunt de stilte 'bekijken'.

Meijs werk is over het algemeen ingetogen, verstild. Soms zelfs een tikkeltje mysterieus.

Wij denken dat u onder de indruk zult zijn.

Wees welkom, in Galerie de Kunstvloer!

 

destiltevoorbij

Nieuwe expositie: Wil Friesen

 

Neem gerust een kijkje in Galerie De Kunstvloer!

De zomer is weer voorbij en de vakantie lijkt alweer heel lang geleden. De herfst en zijn temperament geeft weer ruim baan om mooie exposities te ontdekken!

Dat komt goed uit! Galerie De Kunstvloer heeft net weer een nieuwe, mooie expositie voor u opgetuigd.

Onze gast: Wil Friesen, autonoom fotograaf.

De fotowerken van Wil Friesen zijn het best te omschrijven als kunstzinnige experimenten. Zowel bij de opnamen als bij het ontwikkelen en afdrukken van de fotowerken gebruikt Friesen zijn creativiteit en kennis van analoge processen. Deze kunstenaar verstaat de kunst van analoge fotografie tot in de puntjes.

Kunstzinnige ambacht


Door het ontwikkelproces op diverse manieren te beïnvloeden, laat Friesen zijn foto’s al in de donkere kamer hun eerste transformatie doorstaan. De geheimen van de kunstenaar blijven veelal daar, in die donkere ruimte, waar ze ontstaan in zijn hoofd en vervolgens via het ambachtelijke vak van foto-ontwikkeling geboren worden.

Mist van creatieve technieken


Hierna gaat hij de foto’s te lijf met olieverf en andere substanties. De lijntjes vervagen, kleur doemt op en verdwijnt weer in een mist van bewerkingstechnieken. Ook is hij niet bang om zijn foto’s weken lang bloot te stellen aan de buitenlucht. De natuur als verlengstuk van Friesens creatieve proces. Weer en wind beïnvloeden de emulsie.

De conclusie is keer op keer een uniek fotowerk met een krachtige en karaktervolle uitstraling.

Laat u verrassen door deze expositie van Wil Friesen. Kom langs in Galerie De Kunstvloer! 

Gallery Walk Tegelen 19 november 2015

 

 gallery walk poster nov 2015

Donderdag 19 november is er weer een spannende Gallery Walk in Tegelen! Naast De Kunstvloer doen er 9 andere kunstenaars met een galerie of winkel in Tegelen mee met deze editie van de Gallery Walk.

Kom langs en ontdek de mooie plekjes, prachtige kunst en drink een kopje koffie of glaasje wijn met Wiel Heemskerk zelf!

Tot dan!

Galerie De Kunstvloer

Landschappen In de fotowerken van Wil Friesen (1947) vormt het landschap een belangrijk thema. Het gaat bij hem niet om de schoonheid van het landschap of de grootsheid van de natuur. In zijn fotowerken lijkt hij te zoeken naar een verbeelding van het vermoeden dat het landschap dingen verborgen houdt. In het leven gebeuren mooie en minder mooie dingen. Die gebeuren ook op plekken in de natuur, in het landschap. Maar dat er zich iets heeft voorgedaan laat zich maar kort zien. De begroeiing schiet snel weer op. En de bomen groeien gewoon door. Het landschap hervat zich en bedekt alle sporen van wat er is gebeurd. Het landschap kent dus vele geheimen. In Wil Friesen’s verbeelding van de landschappen wordt de suggestie opgeroepen dat het landschap meer is dan het laat zien. Hij laat je uitkomen bij de vraag: wat is hier gebeurd….? Analoge fotografie Wil Friesen is geen fotograaf. Hoewel zijn werken niet kunnen worden gemaakt zonder de (analoge) fotografische middelen wil hij zichzelf geen fotograaf noemen. Liever zegt hij dat hij voor het maken van zijn werken het medium fotografie gebruikt. De inmiddels bijna antieke fotografische middelen (analoge camera’s, films, fotopapier, chemicaliën) gebruikt hij op een geheel eigen manier. Tijdens het proces wordt alles toegelaten, mits het bijdraagt aan de sfeer die hij in zijn beelden wil leggen. Wil Friesen is autodidact en heeft op vele plaatsen in het land geëxposeerd.

Go to top
Template by JoomlaShine